Gemeente Borgerstein vzw

Woonzorghuis Borgerhof

Al jaren is de Borgerstein-site in Sint-Katelijne-Waver gekend en geliefd voor zijn kwalitatieve zorgaanbod en waardevol erfgoed. Met de fijne buurt, de makkelijk bereikbare locatie en het park net om de hoek heeft deze plek heel wat te bieden voor jong en oud. Sterk verbonden met deze bijzondere plaats, besliste vzw Borgerstein om de woonzorgcentra binnenkort onder te brengen in een gloednieuwe, hedendaagse zorgcampus op de Borgerwijk-site. Bij een nieuw gebouw hoort ook een nieuwe naam, dus smelten woonzorgcentra De Beiaard en Huize Sinte-Angela vanaf het najaar van 2021 samen tot Woonzorghuis Borgerhof.

Met de nieuwe naam ‘Borgerhof – Warme zorg in ’t groen’ wil het woonzorghuis ook zijn visie in de verf zetten. Zoals de naam doet vermoeden, staat het woonzorghuis namelijk voor geborgenheid. De warme relatie tussen bewoners, medewerkers en familie/mantelzorgers staat daarbij centraal. Daarnaast verwijst de naam naar de originele betekenis van het woord ‘hof’. Borgerhof is namelijk een plaats waar men kan (open)bloeien, individueel en in groep. Bovendien bevat de nieuwe Borgerwijk-site een bosrijk park, waar bewoners naar hartenlust kunnen genieten van de natuur. En natuurlijk bevat de naam ook een verwijzing naar ‘Borgerstein’, de overkoepelende vzw die al bijna 50 jaar garant staat voor kwalitatieve zorg op maat. Met oog voor vernieuwing en een warm hart voor zorg, openen de medewerkers en het bestuur daarom niet alleen de deuren van het woonzorghuis, maar vooral hun armen voor zowel nieuwe als huidige bewoners. Dit moderne woonzorgcentrum wil namelijk een plek zijn waar iedereen, voor wie alleen wonen niet langer haalbaar is en professionele begeleiding of zorgondersteuning wenst, zich thuis kan voelen.

Voor meer info: www.borgerhof.be

Maak vrijblijvend een afspraak voor een persoonlijke rondleiding via 015 56 02 11 (tijdens de kantooruren) of borgerhof@borgerstein.be.