ROBBE - logistieke hulp

“Het is zalig als je mensen gelukkig kan maken. Ik werk graag in Woonzorghuis Borgerhof. Er is een goede sfeer onder de collega’s en ik voel me prima bij de bewoners.

Ik studeerde voor logistiek assistent toen ik hier drie weken stage mocht lopen. Dat viel zeer goed mee. Korte tijd later mocht ik hier ook een vakantiejob doen. En toen ik een 7de jaar specialisatie wou beginnen, kreeg ik de kans om in Borgerhof halftijds te werken en halftijds school te lopen. Ik was daar heel blij om, want ik wou nog wat extra ervaring en kennis opdoen. Na mijn studies kreeg ik vrij snel de kans om hier aan de slag te gaan.

Enkele maanden geleden zijn we van Huize Sinte-Angela naar Borgerhof verhuisd. Het was zowel voor het team als voor de bewoners wat aanpassen in het begin. De nieuwe infrastructuur brengt voor een stuk ook een andere organisatie met zich mee. Dat was even wennen. Maar voor de bewoners is het in elk geval beter. Ze leven nu in kleinere groepen, wat alles veel huiselijker maakt. Bovendien is alles hier gloednieuw en piekfijn in orde. De ruimtes en de kamers zijn aangenaam en hebben veel licht.

Naast mijn werk in Borgerhof doe ik vrijwilligerswerk in de cafetaria van wzc Heilig Hart in Putte, waar ik woon. Waarom? Ik doe dat gewoon graag! Mijn grootmoeder werkt er ook als vrijwilliger. Ik vind dat engagement bijzonder mooi. Ik wil me inzetten voor de mensen.

Voorlopig woon ik nog thuis. Ik ben pas 20 jaar. Ik probeer al wat te sparen voor later. Niet dat ik grote dromen heb hoor. Ik laat de dingen graag op me afkomen. Ik ben al blij dat ik een goede job heb.”