RINA - siteverantwoordelijke

"Na mijn studies ging ik aan de slag als ergotherapeut op de afdeling gehandicaptenzorg. Later was ik jarenlang diensthoofd van het dagcentrum en momenteel ben ik als siteverantwoordelijke van 'Het park' werkzaam. Ieder van deze verschillende taken heeft me steeds veel voldoening geschonken en me de kans geboden om me optimaal te integreren. Deze betrokkenheid heb ik ook buiten de werksfeer aan familieleden en vrienden willen overdragen, waardoor ik mijn werk nooit als een nine-to-five job ervaar.

Een organisatie als de onze is steeds in ontwikkeling en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Dat ik mijn steentje kan bijdragen, inspireert en stimuleert me om het beste van mezelf te geven. De regelmatige input van nieuwe collega's houdt iedereen alert en zorgt samen met de ervaring van de al wat oudere werknemers voor een aangename mix van ideeën, waarbij participatie en inspraak centraal staan. Omdat de problematiek rond onze werking erg verscheiden is, is het belangrijk om steeds gestructureerd en weloverwogen te werk te gaan, zonder daarbij de mogelijkheden tot creativiteit uit het oog te verliezen. De combinatie van een stevig onderbouwde visie en vernieuwing staat garant voor een open werksfeer en mooie toekomstperspectieven.

Een belangrijke taak van een leidinggevende is efficiënte onderlinge communicatie! De geborgenheid van een hechte gemeenschap van werknemers en cliënten die elkaar een warm hart toedragen, is daarbij van essentieel belang. Ook de contacten en de samenwerking met andere diensten zoals personeelszaken, boekhouding en logistiek werken grensverleggend. Het uitwerken van een uitgebreid extern netwerk met overheidsinstanties, firma’s, scholen en sociale groeperingen is een andere taak die ik graag ter harte neem. Daarenboven biedt onze organisatie haar werknemers volop de kans om zich intern en extern bij te scholen om zo expertise op te bouwen.

Ondanks het feit dat ik hier reeds meer dan dertig jaar aan de slag ben, is het werk me steeds blijven boeien. Dankzij een hecht team van collega’s, de niet te onderschatten bijdrage van de cliënten en de carrièremogelijkheden binnen de organisatie, heb ik nooit overwogen een andere werkomgeving op te zoeken. Ik ben trots om deel te mogen uitmaken van een gemeenschap die met enthousiasme en kunde zorg draagt en ontwikkeling biedt aan cliënten wiens plaats in de maatschappij - jammer genoeg - nog steeds niet altijd evident is. Het zijn trouwens de dagelijkse glimlach en de openheid van onze cliënten die de beleving van onze taken net dat ietsje meer geven."