QUIRINA - maatwerker

“Een leuke job is belangrijk. Want je moet het vele jaren volhouden. Gelukkig mocht ik aan de slag in maatwerkbedrijf WEBO van Borgerstein. Ik werk er in de schoonmaak en de elektromontage.

Elke voormiddag sta ik in de elektromontage. Ik help bij het fijnere werk, zoals kabels strippen. In de namiddag maak ik de gebouwen en de bureaus schoon. Mijn werk is gevarieerd en dat maakt het plezant. Het zijn allemaal fijne collega’s. Soms gaan we samen iets drinken na het werk.

Ook met vrienden ga ik af en toe iets eten of iets drinken. Sinds twee jaar woon ik alleen op een appartement in Mechelen. Ik ben graag zelfstandig. Het was wel spannend om alleen te gaan wonen. Thuis waren we met vijf. Ik heb een sterke band met mijn ouders. Maar alles heeft zijn tijd. Ik ben nu 28 jaar, ik wil mijn vleugels spreiden en mijn eigen leven opbouwen.

Vroeger droomde ik ervan om kinderverzorgster te worden. Maar dat was te hoog gegrepen. Ik heb de richting Logistiek Assistent gevolgd in het Sint-Janshof in Mechelen. Ik heb mooie herinneringen aan die tijd. Het waren goede leerkrachten. Als ik het eens wat moeilijker had, dan waren ze er voor mij. Ik zie nog geregeld klasgenoten van toen. Het was een toffe groep! Met de klas maakten we eens een reis naar Barcelona. Dat was prachtig!

Ja, ik reis graag. In september maak ik met mijn ouders een trip naar Egypte. Ik ben er al eerder geweest, maar voor het eerst mag mijn vriend Rhys mee. We kennen elkaar al meer dan 14 jaar, van in het middelbaar. Daarna zijn we elkaar wat uit het oog verloren, maar we hebben elkaar terug gevonden. We kennen elkaar door en door. Ik voel me goed bij hem.”