Over Borgerstein

strategie en organisatie

Borgerstein vzw, opgericht in 1974, is uitgegroeid tot een sociale onderneming die momenteel actief is op drie domeinen: zorg voor volwassenen met een verstandelijke beperking, ouderenzorg en sociale tewerkstelling. Borgerstein biedt vandaag werk aan meer dan 600 medewerkers.

Voor de zorg voor personen met een beperking zijn wij erkend sinds september 2016 als vergunde zorgaanbieder. Onze zorg- en dienstverlening bieden we aan in diverse vormen: dag- en/ of nachtopvang, ambulante begeleiding en begeleid werk. De grootste groep cliƫnten wordt opgevangen in onze gebouwen te Sint-Katelijne-Waver (Kapelweg 7), maar we hebben ook verschillende huizen in de stad. Naast de 'basiszorg' bieden we ook zorg voor personen met autismespectrumstoornissen (ASS), personen met een verhoogde psychische kwetsbaarheid en personen met bijkomende motorische problemen.

Woonzorghuis Borgerhof is gevestigd op de Kapelweg 9. Met het oog op genormaliseerd wonen vormen respect en de warme relatie tussen bewoners, medewerkers en familie of mantelzorgers de kernwaarden van dit woonzorghuis. In Borgerhof kunnen 120 ouderen wonen.

Als derde luik bieden we tewerkstelling aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ons maatwerkbedrijf 'WEBO' is gespecialiseerd in verpakkingsopdrachten, elektromontage, groenzorg en enclave. WEBO is gevestigd in Kempenarestraat 57 te Sint-Katelijne-Waver.