Gemeente Borgerstein vzw

Maatregelen coronavirus

Gepubliceerd op: donderdag 12 maart 2020

Vanuit de overheid kregen we een update om bijkomende maatregelen te nemen in verband met het coronavirus. Directie en artsen wensen proactief te handelen om te voorkomen dat cliënten en personeel van Borgerstein getroffen zouden worden.

We nemen daarom volgende maatregelen die van kracht zijn vanaf donderdag 12/03/2020 en die blijven gelden tot nader bericht:

Voor onze woonzorgcentra:

Vanaf donderdag 12 maart, tot na de paasvakantie (19 april) wordt aan alle bezoekers de toegang ontzegd tot ons woonzorgcentrum. Cliënten mogen tijdelijk het woonzorgcentrum niet verlaten, ook niet voor familiebezoek. We blijven de richtlijnen van de overheid opvolgen en houden jullie op de hoogte.

Voor de afdeling gehandicaptenzorg:

  • Bezoek is nog enkel mogelijk tussen 10 en 18 uur: bezoek verboden voor woningen 4, 9, 13, 16 en A en D (Berkendries). Meld je eerst aan bij het personeel op de afdeling. Elk bezoek wordt geregistreerd in het kader van het infectiepreventiebeleid. Was je handen grondig met water en zeep alvorens de cliënt te bezoeken. Blijf thuis als je ziek bent (hoesten, koorts, enz.).
  • Alle activiteiten op het domein van Borgerstein (ook evenementen in de woningen) waarbij bezoekers van buitenaf betrokken zijn, worden afgelast: De paasviering op 08/04/2020 gaat dus niet door. We nemen nog contact op met alle ingeschreven deelnemers.
  • Het dagcentrum blijft open voor externe cliënten tot nader bericht.
  • Vrijwilligers zijn welkom tussen de bezoekuren van 10 en 18 uur. Vrijwilligers die actief zijn in woningen 4, 9, 13, 16 en A en D (Berkendries) vragen we om niet te komen.

We doen beroep op ieders verantwoordelijkheidszin zodat we onze cliënten en personeelsleden maximaal tegen het virus kunnen beschermen. Wees waakzaam en volg de hygiënerichtlijnen op om te vermijden dat je ziek wordt of anderen besmet.

Voor verdere info, neem contact op met de preventie-adviseur Patrick Vanmeerbeeck via 015 56 03 33.

Je vindt ook meer info en de meest gestelde vragen op www.info-coronavirus.be.