Gemeente Borgerstein vzw

Nieuwbouwproject in de Schijfstraat gaat vlot vooruit

Gepubliceerd op: donderdag 30 januari 2020

Voor de cliënten die meer vrijheid en zelfstandigheid aankunnen, bieden we ook de aangepaste woonvorm ‘wonen in de stad’ aan. Naast de nieuwbouw op de site voor 70 personen met een beperking die nood hebben aan gespecialiseerde zorg, investeren we ook in 3 bijkomende nieuwbouwprojecten in de stad.

Het project in de Schijfstraat is momenteel al het verst gevorderd. De twee andere projecten (in de Lange Nieuwstraat en in de Frederik De Merodestraat) zullen in 2020 ook uit de startblokken schieten. We houden jullie hier zeker op de hoogte van.

Het project in de Schijfstraat wordt gerealiseerd in samenwerking met Inclusie Invest, een coöperatieve vennootschap met als doel de bouw van woonvormen voor personen met een beperking. Borgerstein kocht er een vervallen woning en een opslagplaats. Die werden ondertussen afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw. De aannemer is bouwbedrijf Van Poppel en de plannen werden opgemaakt door het bureau Bogaerts Architectuur en Interieur. De werken van de nieuwe woning gaan goed vooruit! In december 2019 werden de funderingen geplaatst alsook de regenwaterputten, infiltratiebakken, aflopen en kruipruimte. In januari werd de torenkraan opgezet en gestart met de muren van de benedenverdieping. Als het weer blijft meezitten, zal er deze week gestart worden met de plaatsing van de betonwelfsels voor de vloerplaat van de eerste verdieping.

In het gebouw gaan 16 cliënten met een beperking kunnen samenwonen. Ze zullen elk beschikken over een eigen slaapkamer met een sanitaire cel (met lavabo, douche en toilet). Op de gelijkvloerse verdieping kunnen ze gebruik maken van een ruime leefruimte en een eetruimte met keuken. De cliënten zullen permanent begeleid worden.

De komende weken wordt er verder gewerkt aan de ruwbouw en maken we afspraken met de onderaannemers voor de aanleg van elektriciteit en sanitair. Als alles volgens plan verloopt, zal het gebouw instapklaar zijn in het voorjaar van 2021.