Gemeente Borgerstein vzw

Over Borgerstein

Borgerstein vzw, opgericht in 1974, is uitgegroeid tot een sociale onderneming die momenteel actief is op drie domeinen: zorg voor personen met een beperking, ouderenzorg en sociale tewerkstelling. Borgerstein biedt vandaag werk aan meer dan 600 medewerkers.

Voor de zorg voor personen met een beperking zijn wij erkend sinds september 2016 als vergunde zorgaanbieder. Wij bieden zorg- en dienstverlening in diverse vormen aan: dag- en/ of nachtopvang, ambulante begeleiding en begeleid werk. De grootste groep cliënten wordt opgevangen in onze gebouwen in Sint-Katelijne-Waver, maar we hebben ook verschillende huizen in de stad. Naast de 'basiszorg' bieden we ook zorg voor personen met autismespectrumstoornissen (ASS), personen met een verhoogde psychische kwetsbaarheid en personen met bijkomende motorische problemen.

De afdeling ouderenzorg bestaat uit twee woonzorgcentra: wzc De Beiaard in het hoofdgebouw aan het IJzerenveld en wzc Huize Sinte-Angela in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Over de beide woonzorgcentra heen wonen er 120 ouderen.

Als derde luik bieden we tewerkstelling aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ons maatwerkbedrijf 'WEBO' is gespecialiseerd in verpakkingsopdrachten, elektromontage, groenzorg en enclave (een ploeg van onze werknemers die gaat werken in het bedrijf van een van onze klanten).

Borgerstein is ontstaan in de gebouwen van het vroegere Sint-Jozefseminarie in Sint-Katelijne-Waver. Door de jaren heen is op hetzelfde terrein het maatwerkbedrijf 'WEBO' gebouwd en een volledig nieuwe, residentiële site voor de huisvesting van personen met een beperking. Deze site, die op de voormalige moestuin van 'het seminarie' is gebouwd, hebben we de naam 'Berkendries' gegeven. Hier verblijven er 100 personen met een beperking.

Onze opdracht is de zorg voor personen die om een bepaalde reden als 'kwetsbaar' worden beschouwd in onze samenleving. We willen deze zorg bieden op een respectvolle wijze met aandacht voor de behoeften van elk individu. Meer lees je hier over in onze missie klik hier.