Gemeente Borgerstein vzw

Myriam Van Veen

“Elke dag voel ik de dankbaarheid van de cliënten.”

Myriam werkt al 24 jaar in woonzorgcentrum De Beiaard. Ze haalt veel voldoening uit haar job als zorgkundige en doet haar werk met passie.

“24 jaar geleden kwam ik van Nederland naar België. Ik solliciteerde hier en mocht onmiddellijk aan de slag. Ik heb bewust voor een woonzorgcentrum gekozen, omdat je echt een langdurig contact hebt met de mensen. Dat vind ik heel belangrijk! Het geeft me veel voldoening om voor iemand te zorgen en iets te kunnen betekenen. Het aanbieden van zorg is onze hoofdtaak: de cliënt ondersteunen tijdens de verzorging en bij de activiteiten die moeilijk gaan. Elke dag voel ik de dankbaarheid van de cliënten. Ik werk voltijds, dus ik heb echt een nauwe band met hen. Ook met de familie! Het voordeel is dat je de mensen zo goed kent, dat je onmiddellijk merkt als er iets mis is. Zo kan je daar direct op inspelen: een babbeltje doen of samen een wandeling maken.

Borgerstein is een organisatie met veel mogelijkheden en professionele ontplooiing. Je krijgt de nodige vrijheid en men probeert altijd rekening te houden met je gezinssituatie. Dat zijn dingen die heel aangenaam zijn.”