Gehandicaptenzorg

Geslacht van onze cliënten

mannen

vrouwen
Leeftijd van onze cliënten

jongste cliënt

gemiddelde leeftijd

oudste cliënt

Leeftijdsverdeling
Ondersteuning cliënten

dagcentrum

woonondersteuning

individuele begeleiding
Instroom: 21 cliënten

dagcentrum

woonondersteuning

individuele begeleiding
Uitstroom: 17 cliënten

cliënten zijn overleden

cliënten kregen elders ondersteuning
Populaire voornamen

Jan
Jozef
Patrick
Eduard

Heidi
An(n)
Sophie
Maria
Ouderenzorg

Woonzorghuis Borgerhof
Nieuwe opnames in 2024
Nieuwe bewoners
Zwaar zorgbehoevend bij opname
Gemiddelde leeftijd bij opname
Geslacht van onze nieuwe bewoners

mannen

vrouwen
Gemiddelde leeftijd van onze bewoners

gemiddelde leeftijd mannen

gemiddelde leeftijd vrouwen
Verwijzende instantie

thuis

woonzorgcentrum

serviceflat

ziekenhuis
7% van onze bewoners werd doorverwezen door andere instanties.
Gemeente van herkomst

Assistentiewoningen Borgerhof
De assistentiewoningen zijn allemaal in gebruik genomen. Er verblijven 20 bewoners, waarvan 2 echtparen. De gemiddelde leeftijd is 84 jaar en 4 maanden. 1 bewoner is jonger dan 65 jaar.

Maatwerkbedrijf WEBO

omzet

meer dan
klanten

elektriciteit met zonnepanelen
Medewerkers

Geslacht
Vrouwen zijn met 71% het meest vertegenwoordigd in het totale personeelsbestand.

29%
mannen

71%
vrouwen

gemiddeld
jaar
Leeftijdsverdeling

Aantal medewerkers met voltijdse en deeltijdse tewerkstelling

Woon-werkverkeer
Het gebruik van de fiets voor het woon-werkverkeer zit duidelijk nog verder in de lift. In 2024 kwam meer dan de helft van onze medewerkers (56%) met de fiets naar het werk. Ze ontvangen hiervoor een fietsvergoeding. Het openbaar vervoer -dat vaak gratis wordt aangeboden- is het transportmiddel voor 13% van het personeel. Slechts 30% legt het traject met de auto af. (Cijfers bij benadering.)

met de auto

met de bus en trein

met de fiets

met de brommer/moto of te voet
Financieel evenwicht

liquiditeit
De liquiditeitsratio laat toe na te gaan in welke mate de voorziening haar verplichtingen op korte termijn kan nakomen door middel van haar beschikbare en gemakkelijk te realiseren activa. Hoe hoger de ratio, hoe hoger in principe de liquiditeit is. Een ratio van groter dan 1 is aangewezen. Met een ratio van 1.84 zit Borgerstein boven deze norm.

solvabiliteit
De solvabiliteitsratio geeft de verhouding aan van het eigen vermogen t.o.v. het totaal vermogen en meet aldus de financiële autonomie van de voorziening. Hoe groter de ratio, hoe minder de voorziening afhankelijk is van door derden verstrekte middelen. Over het algemeen wordt (afhankelijk van sector) een ratio van 25 à 40% als gezond beschouwd. Met een ratio van 56,1% zit Borgerstein boven deze norm.

rentabiliteit
EBITDA (earnings before interest, taxes, depreciation and amortisation) meet de winst zonder rekening te houden met afschrijvingen en waardeverminderingen, financiële opbrengsten, financiële kosten en belastingen. EBITDA % (ook wel EBITDA-marge genoemd) geeft de verhouding aan van winst voor aftrek van afschrijvingen, waardeverminderingen, interest en belastingen ten opzichte van de totale bedrijfsopbrengsten. Toegepast op de cijfers geeft dit een ratio van ongeveer 9,0%. Dit betekent dat voor elke 100 euro aan bedrijfsopbrengsten die Borgerstein had in 2024, er 9 euro over was na aftrek van de kosten van goederen, diensten en lonen. Hiermee moeten volgende kosten nog gedekt worden: afschrijvingen, intresten en belastingen.
Na aftrek van afschrijvingen en waardeverminderingen spreekt men over EBIT (earnings before interest and taxes). EBIT meet de winst zonder rekening te houden met financiële opbrengsten, financiële kosten en belastingen en geeft de operationele performantie van de voorziening weer. EBIT % (ook wel EBIT-marge genoemd) geeft de verhouding aan van winst voor aftrek van interest en belastingen ten opzichte van de totale bedrijfsopbrengsten. Toegepast op de cijfers geeft dit een ratio van ongeveer 1,9%.