Gemeente Borgerstein vzw

Maatwerkbedrijf WEBO

WEBO, bijzonder bekwaam! 

WEBO is de vroegere beschutte werkplaats van Borgerstein die werk biedt aan 160 personen met een arbeidshandicap. De Vlaamse overheid hanteert nog tijdelijk de term beschutte werkplaats, maar bij Borgerstein hebben we het liever al over een maatwerkbedrijf. We zijn immers een normaal bedrijf dat werk op maat biedt aan personen die dit nodig hebben.

Onze doelstelling is het bieden van aangepast werk aan personen met een arbeidshandicap, die tijdelijk of definitief niet in het normaal economisch arbeidscircuit terecht kunnen.

Onze werknemers met een arbeidshandicap hebben hun mogelijkheden en beperkingen. Het is aan WEBO om deze mogelijkheden optimaal te ontwikkelen. Met een professioneel en ervaren team van een 30-tal omkaderingsmedewerkers gaan we dan ook op zoek naar geschikte jobs waar elke werknemer kan aan meewerken. Op die manier kunnen onze werknemers een inkomen verwerven en zich maatschappelijk beter integreren. Soms stapt een van onze werknemers over naar het normaal economisch arbeidscircuit, dan boeken we met WEBO succes in onze sociale opdracht!

Eind 2017 zullen we verhuizen naar een nieuwbouw op de BelOrta-site in Sint-Katelijne-Waver, die nog beter geschikt zal zijn om onze mensen werk op maat te bieden. Volg hier de werkzaamheden op de voet!

Lees meer over de benaming 'maatwerkbedrijf' op de website van het Departement Werk en Sociale Economie.