Gemeente Borgerstein vzw

An Versteele

 "Met veel geduld, veel humor, veel creativiteit en vooral veel inlevingsvermogen, kan je heel wat bereiken om cliënten in beweging te krijgen."

An had gedurende 21 jaar een zelfstandige praktijk in Mechelen. Sinds november 2011 werkt ze in Borgerstein als kinesitherapeut op de afdeling gehandicaptenzorg.

"Ik ben hier terecht gekomen, dankzij mijn oudste dochter, die hier stage liep in 2001. Rond die tijd was ik net aan het uitzoeken hoe ik mijn professionele leven kon reorganiseren. Mijn dochter vond dat werken in Borgerstein wel iets voor mij zou zijn. Om haar een plezier te doen, heb ik dan gesolliciteerd als kinesitherapeut. En zie, een schot in de roos zo blijkt, want bijna 16 jaar later loop ik hier nog rond! Vele cliënten bewegen graag, spelen graag en sporten graag. Maar het is soms een uitdaging om net die cliënten, die niet graag bewegen of bewegingsbeperkt zijn, toch te motiveren. Het is een voortdurende zoektocht naar een zo goed mogelijke aanpak. Maar met veel geduld, veel humor, veel creativiteit en vooral veel inlevingsvermogen kan heel wat bereikt worden. De meeste voldoening van mijn werk krijg ik na een behandelingssessie, als ik zie dat de cliënt genoten heeft van een bewegings- of relaxatiemoment. En verder vind ik het ontzettend waardevol om bij onze cliënten uit te zoeken wat hun mogelijkheden zijn en hoe ze die zoveel mogelijk kunnen benutten. Trouwens dit vind ik een mooi motto: waardig leven is je beperkingen aanvaarden en je mogelijkheden benutten. En dat geldt voor ieder van ons, of we nu hulpverlener, cliënt of wie dan ook zijn."