Gemeente Borgerstein vzw

Borgerstein bouwt voor u

De Borgerwijk: een plek voor zorg, residentieel wonen en commerciële doeleinden

Borgerstein investeert in de toekomst en heeft dan ook ambitieuze bouwplannen. De afdeling gehandicaptenzorg en de afdeling ouderenzorg zullen volledig vernieuwd worden tegen 2020. Het maatwerkbedrijf WEBO zal tegen eind 2017 verhuizen naar een nieuwbouw in de Kempenarestraat te Sint-Katelijne-Waver.

Begin 2014 besliste de raad van bestuur van de vzw Borgerstein de oorspronkelijke plannen voor de verbouwing van het seminariegebouw stop te zetten en resoluut te opteren voor nieuwbouw op het domein. Dit laat ons toe om het woonaanbod volledig af te stemmen op onze cliënten.

In het hele domein Borgerstein ging het 40 jaar lang alleen maar om zorg. In de Borgerwijk van de toekomst is er naast het zorgaanbod ook een plek voor residentieel wonen en commerciële doeleinden. Het seminariegebouw zal daarom een andere bestemming krijgen. Er wordt werk gemaakt van het voorbereiden van een gehele of gedeeltelijke ‘vermarkting’ van het gebouw, zodat assistentiewoningen, een kapper, een buurtwinkel, enz. een meerwaarde kunnen betekenen voor de Borgerwijk en voor de ruimere omgeving.